En hjälte för bemanningsbranschens anställda belönad

Johan Möller, 27 år, från Karlskrona belönades under gårdagkvällen med Bemanningsföretagens kritikerpris 2013. Han mottog publikens jubel på Bemanningsföretagens årliga gala, och blev kallad för "en hjälte för bemanningsbranschens anställda" efter att ha drivit och vunnit en rättsprocess mot Unionens a-kassa.

2013 års vinnare av Bemanningsföretagens kritikerpris är Johan Möller, 27 år, från Karlskrona. Den eniga juryns motivering lyder:

Med ett stort rättspatos och envishet har Johan Möller förbättrat förutsättningarna för tiotusentals bemanningsanställda. Detta genom att ifrågasätta och att därefter driva och vinna en rättsprocess mot Unionens a-kassa. Domen innebär det självklara att bemanningsanställda nu äntligen har rätt till a-kassa på samma villkor som alla andra på arbetsmarknaden.”

– Johan Möller är en mycket värdig vinnare. En ”vanlig kille” som utan någon annan drivkraft än att rätt ska vara rätt har ändrat villkoren för branschens anställda, säger Henrik Bäckström, förbundsdirektör på Bemanningsföretagen.

– Jag är en logisk person, och jag tyckte att motiveringen till varför jag inte skulle få a-kassa var sjukt ologisk, säger Johan Möller. Det fanns ingen rim och reson i a-kassans agerande, och jag tyckte att man måste ifrågasätta det.

Priset delades ut på Bemanningsföretagens jubileumsgala den 21 maj och bestod av ett diplom och en minnessak i glas. Tidigare års vinnare är Sam Dandemar, egen företagare, tidigare ombudsman inom HTF och Unionen, samt Darko Davidovic, förbundsjurist IF Metall. Konstruktiva kritiker som bidrar till att bemanningsbranschen ska vara en bransch av innanförskap, en bransch för alla.

För ytterligare information:

Henrik Bäckström
Förbundsdirektör Bemanningsföretagen
08-762 69 68/070-345 69 68

Kicki Blom
Presschef Bemanningsföretagen
08-762 68 48/070-642 68 48