Stärk innovationen i vården

Flera av de mest hyllade entreprenörerna runtom världen, i alltifrån Indien till Kanada jobbar inom sjukvård. Men framgångsföretagarna som revolutionerar vården får väldigt liten uppmärksamhet i Sverige, trots att deras innovationer i förlängningen är avgörande för vårdens utveckling.

I en ny rapport från Svenskt Näringsliv skriver Nima Sanandaji om vårdens entreprenörer. Vilka innovationer har de utgått ifrån för att nå framgång? Finns svenska vårdföretagare som driver på liknande förändring?

Rapporten belyser också möjligheten till intraprenörskap, möjligheten för drivna individer att genomföra innovativa förändringar i existerande strukturer, i privat och offentlig vård.

Bland de medverkande:
Nima Sanandaji, tekn. Dr och rapportförfattare
Anders W Jonsson, barnläkare och gruppledare för Centerpartiet i riksdagen,
Boa Ruthström, chef för vänstertankesmedjan Arenas

I projektet Framtidens vård, skola, omsorg kommer vi löpande bjuda in till olika aktiviteter där vi presenterar ny forskning och bjuder in till diskussion kring välfärdens utveckling. Vi vill därigenom skapa en intressant arena för välfärdsutveckling där kunskap också kan föras mellan de olika branscherna.

Vi hoppas att du vill delta i diskussionen och hälsar dig varmt välkommen till seminariet.

Sista anmälningsdag: 21 mars
Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan till seminariet sker här. Antalet platser är begränsat.

Har du inte möjlighet att komma? Skicka ett mail  så får du rapporten.

Framtidens vård, skola, omsorg är ett samarbetsprojekt mellan Svenskt Näringsliv, Almega, Vårdföretagarna och Friskolornas riksförbund. Under två års tid kommer vi arbeta med tre övergripande frågeställningar som berör välfärden; stärkt kvalitetsutveckling, ökad innovation och bättre samhällskontrakt.