Exempel

Visa alla

Exempel 1

När entreprenadbolaget där Jens jobbade förlorade uppdraget att jobba med vägunderhåll drogs mattan undan för många av företagets medarbetare. Några medarbetare fick visserligen gå över till den nya entreprenören, men 34 fast anställda blev utan jobb.

Av de 34 kollegorna som fått omställningsstöd hade alla utom två personer fått arbete ett halvår efter uppsägningarna. En del fick till slut jobb hos den nya entreprenören, men de flesta skaffade sig jobb hos andra liknande företag eller inom andra branscher.

På en tidigare arbetsplats där Jens jobbat valde företaget att hantera omställningen på egen hand.

”Det är definitivt ingenting jag skulle rekommendera. Hur sjutton ska man kunna sköta driften samtidigt som man ska hantera personal som är i affekt? Det finns inga normala människor som klarar det. Cheferna behövde faktiskt också stöd i den här situationen”, säger Jens.

”Men nu känns det bra! Jag hoppas att det löser sig också för de sista, så att även de hittar något som passar dem”, säger Jens.

Exempel 2

"När beslutet var fattat att vi skulle minska vår personal satte vi oss ned med de fackliga för att diskutera hur vi skulle genomföra personalminskningarna och vilket stöd vi skulle ha. Flera av oss hade varit med om liknande situationer tidigare och visste vikten av bra stöd i en sådan jobbig process. Vi gjorde en lista på vad vi tyckte var viktigt hos den samarbetspartner vi skulle välja. Sedan bjöd vi in tre omställningsföretag som fick presentera sig.

Det var ett företag som direkt skiljde sig från de andra och som vi valde. Det visade sig vara ett bra beslut. De gjorde ett kanonjobb eftersom de allra flesta av våra medarbetare fick nytt jobb. Och de visade sig också vara ett bra stöd för oss i företagsledningen och för de fackliga."

”Att vara överens med de fackliga omvilken omställningsleverantör vi skulleha, gjorde att förändringsarbetet gick fantastiskt bra, trots allt.”

Exempel 3

Exempel 3

Birgitta, 60 år, hade arbetat som personaladministratör i hela sitt liv när hon blev av med jobbet. Hon blev själv nyfiken på att byta bana, men trodde inte att hon utan erfarenhet skulle lyckas slå sig in i en ny bransch. Birgitta fick stöd av ett omställningsföretag via Arbetsförmedlingen.

Efter någon månads funderande deltog Birgitta på en mässa med olika rekryterande organisationer. Där träffade hon en personalansvarig inom Kriminalvården. Hon kände sig trygg med att prata om sin kompetens. Hon hade tillsammans med sin jobbcoach formulerat sina styrkor och visste hur hon skulle uttrycka sig.

Samtalet med den personalansvarige gick mycket bra och ledde till ytterligare möten. Två månader senare blev Birgitta erbjuden en av Kriminalvårdens internutbildningar. Den blev hennes väg in i en helt ny bransch. Nu hade hon fått den sista pusselbiten på plats och hon erbjöds en anställning!

Idag kan Birgitta konstatera att det går att byta jobb – även om man är 60 år och jobbat länge i samma bransch.

”Jag hade aldrig trott det var möjligt att byta jobb, om jag inte hade haft min jobbcoach som stöttat och inspirerat mig”

Exempel 4

Ivan, 29 år, kom till Sverige i februari 2007 från Irak. Han hade i hemlandet jobbat inom hotellbranschen och som chaufför. I Sverige hade han gått utan arbete i flera år. Ivan kände hopplöshet och visste inte vad han skulle göra för att förändra sin situation.

Ivan ville jobba och tyckte att de praktikplatser han erbjöds inte stämde med hans idéer om framtiden. I samtalen med jobbcoachen kom han fram till att han ville starta en egen restaurant. Omställningsföretaget hjälpte honom med en konkret affärsplan och att söka starta – eget bidrag.

Han hittade sin restaurant till slut. Efter månaders hårt slit driver han den framgångsrikt och får fler och fler gäster för varje dag.

”Jag behövde någon som verkligen lyssnade på mig och som kunde göra mina tankar till verklighet. Nu jobbar jag med det jag brinner för.”