Om du ska sluta

En dag kanske det blir dags för dig att gå vidare från din anställning av någon anledning. Här tar vi upp vad du ska tänka på i en sådan situation.

Du vill säga upp dig
Om du har beslutat säga upp din anställning är det viktigt att du tittar på vad som står i ditt anställningsavtal om uppsägningstid. Står det inget särskilt där får du titta i kollektivavtalet. Din uppsägning ska du lämna till bemanningsföretaget. Kanske har du redan ett nytt jobb som du fokuserar på men tänk på att sköta din uppsägning på ett bra sätt. Bemanningsföretaget kan vara en värdefull referens inför framtida anställningar.

Du har blivit uppsagd
Precis som när du själv säger upp dig så måste bemanningsföretaget följa anställningsavtalet ni skrivit vad gäller uppsägningstid.

Kundföretaget har erbjudit dig en anställning
Om du inte är intresserad är det bara att tacka för uppskattningen och artigt tacka nej. Skulle du vara intresserad av att ta jobbet så blir nog din arbetsgivare glad för din skull även om det är tråkigt att förlora en duktig medarbetare. Det är alltså tillåtet att ta anställning på ett kundföretag. Men det är viktigt att du meddelar bemanningsföretaget och följer er överenskommelse om uppsägningstid.